Lauantain Joogahuumaa -Joogafestival Helsinki

Tänä lauantaina 3.3 heti aamusta Kaapelille 😊

Kävelin majapaikasta raikkaassa aamupakkasessa joogamatto ja reppu mukani suunnaten kohti Lauttasaarta. Hetken olin eksyksissä Helsingin kaduilla, vaan löytyi 2 muutakin kohtalosisarta ja niinpä yhdessä astelimme katuja pitkin ja saavuimme lisääntyvän ihmisvirran mukana Kaapelille. Tiemme erosivat ovella kiitollisina toistemme seurasta ja toivottelimme toisillemme kivaa festaripäivää.

Laukut valmiina 👍


Järjestelyt toimivat loistavasti. Heti löytyi info ja oma 2 päivän rannekkeeni. Narikka (maksu 2,50€ käteisellä) veti sisäänsä tasaista tahtia kaikkien ulkovaatetta, kenkiä ja kauempaa tulleiden matkalaukkuja. Kiertelin näytteilleasettajien luona ja hahmotin tärkeimmät paikat helposti: wc:t (joita on hyvin, kertaakaan ei tarvinnut jonotta!), kahvilat ja ravintolan, sekä missä on avoimet luennot ja tutustumistunnit.
Ilmapiiri oli todella festarien teeman mukainen heti alusta alkaen: iloisia kasvoja, hymyjä ja halauksia joka puolella. Tästä tuli hieno tunne ja tiesin, että viihtyminen on taattu.

Ensimmäinen tutustumistunti minne menin oli Sing the Body Electric Yin & Yang Yoga: Leta LaVignen ohjaamana. Tämä Lahdessa nykyisin asuva joogaopettaja ohjasi ihanan tunnin, joka sisälsi rintakehän ja lantion herättelyä; sydämen avaamista. Ohjaana Leta on todella läsnäoleva ja harjoitus muokkautui tunnilla olijoiden mukaan lempeän rauhallisesti. Tästä tunnista seurasi kokonaisvaltaisen täydellinen hyvä olo, juuri sopiva aamun ensimmäiseksi tunniksi. Letan löydät tästä.

Kuten kuvasta näkyy minä olen silmät säteillen valmiina tulevaan päivään Letan tunnin jälkeen 💓


Kehoni kaipasin tämän jälkeen ruokaa, joten ravintolan palvelut tulivat tarpeeseen ja vaikka jono oli pitkä niin odotusta ei ollut liiaksi. Jono liikkui jouhevasti ja kohta istuin herkullisen kasviskeiton äärellä. Ruoka oli todella hyvää sekä edullista.


Seuraavana oli vuorossa Naisten sydänpiiri- Lumuoava nainen: Meri Mort. Tätä olin odottanut, sillä Meriltä ilmestyi juuri Hidasta Elämää- kirjaperheeseen oma kirja Lumoava Nainen- tunne villi voimasi. Meitä oli yli 60 naista piirissä tiivissä tunnelmassa tunnin ajan ja aika kului kuin siivillä! Merin valovoimainen läsnäolo ja rakkaus naiseutta kohtaa heijastui kaikista harjoituksista mitä saimme yhdessä kokea. Lantiosta ylös sydämeen kohoava energiamme nostatti punan poskillemme ja koimme yhteyttä itseemme sekä toisiimme. Vaalimme pehmeyttä, kosketusta ja herkkyyttä itseämme kohtaan. Merin kotisivuille tästä.

Merin ihana naisten piiri sai minut ihan pehmeäksi ja samalla kevyen ilmavaksi.


Iltapäivällä klo. 14.15 Hatha- Embodied Flow Style: Katri Syvärinen oli viimeinen tunti mihin osallistuin tänään. Katri ohjasi suuren joukon joogeja Minä olen tässä- tietoisuuteen. Herättelimme hengitystä, avasimme rintakehää eri asanoilla ja vapaalla luovalla liikkeellä asanoiden välissä irrotimme itsemme jumeja, joita keräämme kehoomme joka päivä, jokaisena hetkenä, huomaamattamme. Tämä tunti toi vapauden suorittamisesta ja ymmärryksen siitä, että tärkeintä on läsnäolo omassa kehossa- tässä ja nyt. Katrin tulevat kurssit tästä linkistä.

Katrin kanssa juttelin joogatunnin jälkeen Hidasta Elämää- osastolla joogasta ja tulevasta uudesta kirjasta joka ilmestyy elokuussa. Katrilla tulossa myös ihania kursseja keväällä ja kesällä.
Huomenna uusi päivä festareilla odottaa :) tässä huomisen ohjelmaa. Nähdään ja hymyllään, kun tavataan!

Kommentit