Hämä- hämähäkki ja valoverkko

Hämä- hämähäkki kiipes langalle,
tuli sade rankka hämähäkin vei.
Aurinko armas kuivas satehen,
hämä hämä häkki kiipes uudelleen.

Meillä on paljon verkkoja ja lankoja, joita pitkin kuljemme ja joihin turvaudumme. Luotamme, että meitä kannattelee jokin tai joku. Uskomme saavamme apua, kun sitä tarvitsemme kaikkein eniten ja voimme tuntea olevamme turvassa. Läheiset, rakkaat, ystävät ja työkaverit. Kaikki yhdessä muodostavat meille turvallisen sosiaalisen verkoston, jossa voimme epäonnistua, onnistua ja jakaa oman elämämme huippu kohtia. Meidän olisi hyvä uskoa tähän, uskoa siihen, että elämä kantaa ja meillä on aina mahdollisuus yrittää uudelleen, uudelleen ja uudelleen. Mitä sitten, jos turvaterkkoa ei olekaan, ei edes yhtä lankaa?

Meillä on itsemme ja oma voimamme. Jokaisen on vain löydettävä sisäinen valonsa itse, kukaan ei voi sitä sinulle antaa tai tarjota ilman sinun itsesi hyväksyntää ja luottamusta. Meillä kaikilla on omat vaikeutemme, omat oppiläksymme ja elämämme huippukohdat. Sinä olet itse avain kaikkeen. Maailma on täynnä tarinoita surusta, vihasta, häpeästä, väkivallasta, sodista, nälänhädästä ja köyhyydestä. Vastapainoksi on iloa, onnea, menestystä, rikkautta, rakkautta, yltäkylläisyyttä ja ennenkaikkea sydämen valoa!

Muura- muurahainen kortta kuljettaa,
ahkerasti aina työssä ahertaa.
Kohta on valmis keko komea,
muura muura hainen kortta kuljettaa.

Saavutammeko menestystä kovalla työllä, puurtamisella ja raatamisella. Kyllä! Nautimmeko tuloksista? Tuskin. Saavutammeko rakkautta ja sydämen valoa antautumisella, pysähtymällä ja oivaltamalla? Kyllä. Meillä jokaisella on mahdollisuus valita oman elämämme valon ja innostuksen aiheet. Meillä on vapaus olla oma itsemme täydesti sydämen valolla. Pysähdy, hengitä ja hiljenny. Ole läsnä omassa itsessäsi. Nauti, iloitse ja tunne kaikilla aisteilla herkästi.

Tunteet ovat avain itsensä oivaltamiseen. Tunteet ovat meille viestejä omasta elämästämme, tässä ja nyt. Oletko tunteellinen? Hyvä niin! Tunteet ovat peilimme kaikissa toimissamme ja jokaisessa kohtaamisessamme. Tunteet vievät meidät päivän kuluessa mielenkiintoiselle matkalle omaan itseemme, omiin tapoihimme ajatella, puhua ja sanoittaa kokemaamme, näkemäämme ja kuulemaamme. Kaikki mitä näemme, kuulemme, kosketamme, maistamme ja haistamme herättää meissä tunteita. Annammeko tunteidemme viedä, huomiommeko ne, pysähdymme ja antaudumme? Harvoin. Me kontrolloimme, pidättelemme, suljemme ja unohdamme.

Heinä- heinäsirkka soittaa viuluaan,
heinikossa hyppii sinne tänne vaan.
Pieni sinikello käypi nukkumaan,
heinä heinä sirkka soittaa viuluaan.

Millaista olisikaan oikeasti elää hetkessä, antaa itsensä ohjautua kohti omaa vapaata toimintaa tehdä asioita omasta innostuksesta käsin ja avoimella mielellä. Me tekisimme itsellemme ihania asioita, puhuisimme rakkaudesta, hyvyydestä ja avoimuudella. Me jakaisimme itsestämme enemmän ja voisimme hyvin. Me olisimme läsnä sellaisella tavalla, joka loisi ympärilleen luottamusta ja elämän iloa. Me olisimme oma täydellinen itsemme.

Ollessamme itsessämme päivät ovat suuria lahjoja, uusia alkuja ja ilon aiheita. Innostusta ja luovuutta täynnä. Me haluaisimme auttaa ja tulla autetuiksi. Itsekkyys olisi sitä, että huolehtisit itsestäsi parhaalla mahdollisella tavalla joka hetki. Tanssisit, laulaisit, nauraisit, itkisit, rakastaisit ja tekisit kaiken täydestä sydämestä.

Sääski- sääski pieni surraa parvessaan,
suvipäivä kuluu siinä touhussaan.
Illanvarjot saapuu, siivet kimaltaa,
sääski-sääski pieni surraa parvessaan.

Me todellakin voimme hyvin ollessamme tasapainossa itsemme kanssa. Me tarvitsemme kosketusta, läheisyyttä, sosiaalisia kontakteja. Me tarvitsemme luontoa ja luontoyhteyttä. Me voimme kehollisesti ja mielellisesti paremmin, kun kuljemme luonnossa ja koemme kaikilla aisteilla luonnon ihmeitä. Kuulemme äänet, tunnemme tuoksut, näemme kauneuden, kosketamme kasveja ja eläimiä, nautimme niiden läheisyydestä ja antaudumme niiden hoitavalle voimalle. Meidät on  luotu hengittämään raikasta, puhdasta ilmaa ja kehomme on luotu liikkumaan luonnossa. Meidät on luotu kunnioittamaan luontoa.

Luontoyhteys ja luonnossa oleilu antavat meille kyvyn nähdä asioiden laajempi yhtyes. Luonto avaa meidät solutasolta saakka ja hoitaa kehoamme sekä mieltämme. Kehomme maadoittuu ja tasapainottuu. Energiat virtaavat kehossamme avaten lukkoja ja poistaen tukoksia. Luonnon energiat avaavat meidät näkemään näkymättömän, ymmärtämään voimamme tuhota ja kasvattaa. Luonto avaa näkökykymme henkimaailmaan ja sen eri muotoihin. Luonto auttaa meitä muistamaan todellisen tarkoituksemme.

Hämä- hämähäkki kutoo verkkojaan,
pieni lintu lensi siihen katsomaan.
Aurinko laski kauas vuorten taa,
hämä-hämähäkki kutoo verkkojaan.

Me kuvittelemme hallitsevamme aikaa. Me kuvittelemme hallitsevamme kasvuamme. Me kuvittelemme hallitsevamme luontoa. Me kuvittelemme hallitsevamme toisiamme ja ennen kaikkea itseämme. Me olemme kuitenkin vain osa tätä maailmankaikkeutta. Me voimme mitä suurimmassa määrin vaikuttaa vain itseemme. Aika kuluu itsestään, vuorokaudet vaihtuvat ja samoin vuodet. Me muutumme siinä mukana halusimme tai emme. Voimme vaikuttaa siihen mitä muutos paljastaa meissä. Me voimme muutta itseämme sisältä päin. Meissä tapahtuva muutos heijastuu ympäristöömme ja se mitä me olemme ulospäin palautuu meille takaisin. Sinun on valinta, sinun on valta ja voima. Tee elämästäsi itsesi näköinen, löydä itsestäsi voima muuttua ja muuttaa omaa voimaasi, sydäntäsi.

Aloita jo tänään rakastamalla itseäsi. Luota ja avaa sydämesi valolle, joka sinussa on! Hassuttele, leiki, naura ja tanssi. Kävele avojaloin satessa. Kieri maassa. Kiipeä puuhun. Löydä oma sisäinen hulluttelijasi ja antaudu. Katso miten sinä muutut ja maailma ympärilläsi avautuu, muuttuu valoksi. Valo puhdistaa, loistaa ja avaa henkiselle kasvulle. Kudo elämäsi lankaa valoverkoksi :) verkoksi, joka avaa elämäsi sinulle täydesti sydämen valossa.


Kommentit