Puhdasta rakkautta ja kiitollisuutta

Mistä tietää/tunnistaa puhtaan rakkauden ja kiitollisuuden? Miltä se tuntuu, missä se tuntuu ja mihin rakkaus ja kiitollisuus vaikuttavat?

Tunnetietoisuus ja omien tunteiden tunnistaminen on yksi hienoimmista asioista ihmisyydessä. Oma löytöretkeni lähti liikkeelle voimakkaasti kaakaoseremoniasta, johon osallistuin reilut 2,5 vuotta sitten. Kaakaoseremoniassa nautitaan kaakaota, joka on kasvatettu ja valmistettu seremoniallista tarkoitusta varten. Kaakao avaa sydämen ja saa mielen äänen hiljenemään hetkellisesti. Kaakaon juomisen jälkeen ohjaudut sydäntietoisuuden kautta ja olet rakkauden tilassa. Jos sinua kiinnostaa, niin tässä linkki: http://www.lepomieli.fi/kaakaoklubi/

Kaakaoseremonioita on tullut tämän jälkeen koettua useitakin ja aina tapahtuu jotain uutta sekä ihanaa :) Oman kehon avaaminen erilaisilla tunnekeho harjoituksilla on myös tärkeää. Joogaharjoitukset, vapaa liike/tanssi, luonnossa oleilu, hiljentyminen ja erilaiset mielikuvaharjoitukset ovat oleellinen osa tutustumismatkaa tunnetietoisuuteni ja tunteiden tunnistamiseen.

Joogassa kaikki vain tapahtuu, ilman pakkoa ja tiettyä kaavaa, kehoni liike ja hengitys yhdistyvät, mieli hiljenee ja syntyy levollinen puhdas olotila. Luonnossa kaikki on synkroniassa keskenään ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Miten hienosti kaikki toimiikaan ja tukee toistaan. Itselleni oman kehon liike, oleilu luonnossa ja hiljentyminen omien tunteiden äärelle on ollut todella vapauttavaa. Pelkästään se, että nousee ja lähtee liikkeelle antaa mielelle viestin siitä, että nyt on aika vaihtaa "kanavaa" lopettaa ainainen ajatuskarusellissa kieppuminen ja heittäytyä vain tuntemaan oma keho ja aistien vapaus. Aistit ja niiden vapauttaminen on vaivatonta luonnossa; metsässä, veden äärellä, tuntureilla ja omalla pihalla.


Olen huomannut kadottavani lapsen ominaisuuteni, leikkisyyteni ja oman sisäisen hassuttelijani monia kertoja lyhyenkin ajan sisällä. Päivän aikana tapahtuvat asiat saavat mieleni kiihtymään äärimmilleen ja suoltamaan mitä ihmeellisempiä ajatuskaruselleja. Helppo tapa saada mielini hidastamaan on mennä ulos. Ottaa kengät jalasta ja kävellä avojaloin pihamaalla. Sulkea välillä silmät ja vain aistia; oma hengitys, vaatteet iholla, tuuli kasvoilla, ruoho varpaissa ja kuunnella linnun laulua. Tässä pysähtymisen hetkessä tapahtuu uskomattomia asioita, kun vain antautuu hetkelle. Tunnetila kevenee, keho rentoutuu, hengitys hidastuu, syvenee ja sisälle viriää rauha.

Mistään ei siis tarvitse tehdä vaikeaa, hankalaa tai monimutkaiseta. Puhtaan rakkauden kokeminen ja kiitollisuuden tunne on tässä hetkessä aistit auki olemista ja läsnäoloa omassa keskuksessa, omassa sydämen valossa kylpemistä. Huomioiden omat tunteet ja antaen niille tilaa olla, hengitellen ja avaten. Hyväksyen ja kiittäen. Kiitos mieli, kiitos keho, kiitos minä :) Tämän olen tiedostanut opiskellessani viimeisen vuoden hyvinvointivalmentajaksi. Upea matka omaan mieleen! Tässä linkki alkavan koulutuksen sivuille: http://www.kpedu.fi/koulutukset/kansanopisto/l4560-hyvinvointivalmentaja

Tunteiden ja niiden olemassa olon hyväksyminen avaa puhtaan rakkauden itseäni kohtaan. Puhdas rakkaus itseä kohtaan herättää kiitollisuuden tunteeni, olotilan jossa olen sinut itseni kanssa, tässä ja nyt. Kaikki tämä saa minut näkemään oman itseni täydellisesti, ainutlaatuisena ja osana tätä kaunista maailmaa. Kaikella on merkityksensä, myös minulla ja omalla rakkaudellani sekä kiitollisuudellani. Jos sanotaan olet mitä syöt, niin voin myös sanoa olen mitä rakastan <3Oman itsen rakastaminen kaikkine haasteineen on parasta mitä ihmisyydessä voi tuntea. Rakastaessani itseäni juuri tällaisena kuin olen, rakastan myös kaikkea ympärilläni olevaa juuri sellaisena kuin se on. Haluamatta muuttaa mitään, ainoastaan tutustua, tutkia ja löytää rakkaan minäni uudelleen ja uudelleen, jokaisena päivänä, jokaisessa hetkessä, kosketuksessa, sanassa, teossa ja ajatuksessa.

Puhdas rakkaus ja kiitollisuus kaipaavat myös mukavuusalueelta poistumista, kaavoista irrottautumista ja uusiin asioihin heittäytymistä sekä uteliasta elämän asennetta. Puhdas rakkaus ja kiitollisuus tuntuu koko kehossa lämpönä, rintakehässä voimakkaana sisäisenä palona ja väreilynä. Puhdas rakkaus näkyy silmistä ja heijastuu takaisin katsoessani peilikuvaani silmiin. Puhdas rakkaus hengästyttää ja värisyttää sisintäni katsoessani silmiin kumppaniani, omaa rakasta miestäni. Puhdas rakkaus läikkyy rinnassani kun katson lapsiani.

Kiitollisuus on voimakas liikutusta aiheuttava tunne, joka väreilee hengityksessä, kyynelinä silmissäni, sisäisenä voimana ja tietoisuutena omasta onnellisuudestani. Kiitollisuus on tietoisuus siitä, että kaikki kokemukset ovat yhtä aikaa tässä ja nyt, arvokkaina, haastavina ja antoisina. Kiitollisuus on tietoisuutta siitä, että kaikella on tarkoituksensa, ymmärrys ja sen sisäistäminen vain vie oman aikansa. Kiitollisuus on sanoa: KIITOS <3

Tänä aamuna katsoin tämän ja tunsin syvää kiitollisuutta sekä rakkautta: https://headsted.fi/steven-hayes-tedx-tuskasta-merkitysta/

Tässä kysymyksiä:
Mihin kaikkeen minä pystyisin, jos voisin vapaasti toteuttaa itseäni?
Mikä estää minua nauttimasta jokaisesta hetkestä tänä päivänä?
Miten voisin lisätä rakkautta itseäni kohtaan? Mistä aloittaisin?
Voisinko sallia itselleni oman hiljaisen hetken joka päivä ja vain olla?
Millä tavalla ruokkisin omaa kiitollisuuttani ja kirjoittaisinko kiitospäiväkirjaa?
Missä kohtaa päivää olen omassa keskuksessani ja nautin olostani? Mitä silloin teen?
Miten voisin saada tämän hetken jatkumaan ja sulautumaan osaksi itseäni?Kommentit