Luovan prosessin kautta valmentaminenLuovan prosessin kautta valmentaminen antaa itselle tilaa kokea ja kokeilla erilaisia asioita. Itse olen innokas uusien ideoiden kokeiluun ja oman kokemuksen kautta monia näistä harjoituksista suositellut myös valmennettaville. 

Ohjatut kuuntelun kautta harjoitetut meditaatiot/kehon rentoutukset ovat hyviä, vaan on hienoa antaa itselle mahdollisuus kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, jolloin oma kokemus ja uuden oppiminen tuovat aina oman mausteensa matkalle omaan itseen.

Luova meditaatio on kehon kuuntelua, ajatusten seuraamista, tunteiden avaamista ja läsnäolo omassa keskuksessa, tarkkailijana kaikessa siinä mitä tapahtuu itsessä suhteessa ympäristöön. 

Olen itse suositellut/harjoittanut kävelymeditaatiota, koska samalla luodaan yhteys myös luontoon. Luonto on suuri näyttämö, jossa kaikki vain tapahtuu. Samalla tavalla tapahtuu myös meissä ihmisissä, kun asetumme olemaan luonnossa. Aistit avautuvat, liike tapahtuu koko kehossa, hengitys vapautuu, stressihormonit laskevat ja jännitykset poistuvat mielestä sekä kehosta. Annetaan tilaa uusille oivalluksille.

Varvikossa makoilu ja puiden halaaminen vapauttaa huolista.


Itsensä koskettaminen rakastavasti meditaation aikana, asettamalla käden sydämelle tai kehossa siihen kohtaan mikä tuntuu luontevalta. Mielihyvähormonit hoitavat lopun, mieli rauhoittuu ja kiitollisuuden tunne kasvaa kuin huomaamatta.

Voimalauseet ja niiden toistaminen mielessä toimivat myös. Voimalauseen maalaaminen, värittäminen, kirjoittaminen, symbolityöskentely askarrellen sekä käsityöt vapauttavat luovuutta ja avaavat intuitiota. 

Luova visualisointi omasta unelmapäivästä voi olla todella vaikuttava kokemus, varsinkin jos siitä luodaan kuva maalaamalla tai toteutetaan luonnossa liikkuen ja poimimalla muistin tueksi jokin luonnon elementti/osa. 

Luonnossa voi myös luoda itselle voimapolun ja nimetä erilaisia kohtia reitin varrella innostuksen lähteeksi, voiman lisääjäksi, irti päästämisen- paikaksi, viisauden puuksi jne. Tätä olen tehnyt itse paljon 😊 Toimii!

Meren rannalla voi heittää huolet laineille. Kävellä vesirajaan kirjoittaa huoli hiekkaan, laine pyyhkii sen pois ja annat sen mennä. 

Itsessä pysymiseen ja maadoittumiseen voivat auttaa avojaloin kävely, rauhallinen suihku tai kiireetön uintiretki. Puutarhatyöt voivat myös olla tätä.

 Kiitollisuuspäiväkirja kuvaamalla kivoja hetkiä omassa päivässä 💖

 
Joogaharjoitus, vapaa tanssi tai muut kehotietoisuutta kehittävät lempeät lajit voivat olla keinoja purkaa kehosta luutuneita liikemallleja ja vapauttaa mielen häiritsevistä/jumittavista uskomuksista itseen liittyen. Näihin lajeihin liittyy voimakkaasti myös erilaiset hengitysharjoitukset, jotka saavat aikaan omia muutoksia kehon energioissa/energiatasoissa.

Erilaiset sähköiset palvelimet tuottavat paljon materiaalia kokeiltavaksi tietoisuustaitojen kehittämiseen. Kuitenkin yhdessä tehdessä ja suuressakin ryhmässä luovien tekniikoiden käyttö tuo aivan uuden ulottuvuuden omaan harjoitukseen. 
Yhdessä olemme enemmän!

Alta löydät linkin oivamieli.fi sivustolle, jossa on helposti itsellesi arkeen sujahtavia harjoituksia. Harjoitukset löytyvät myös android ja google play- versioina, joten voit ladata sovelluksen puhelimeesi ja kuunnella missä vain. Suosittelen lämpimästi!


Kirjasuosituksia: 

Hyvän elämän reseptit; Sanna Wikström 
Metsämieli; Sirpa Arvonen 
Metsän parantava voima; Florence Williams


Viihdy omassa arjessasi; Noora Lintukangas
Sielun Värityskirja; Kaija Juurikkala

Stressin luomuhoito; Mia Jokiniva
Intuitiolla; Katja Frange

Hengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena; Minna Martin, Maila Seppä, Päivi Lehtinen, Tiina Törö, Benita Lillrank
Kehon viisaat viestit; Juha Siira, Karita Palomäki

Kommentit