Joogafestival Helsinki 3-4.3.2018


Olen innoissani!
Jooganharrastajan ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneen unelma viikonloppu on täällä pian. Pääsen vihdoinkin tutustumaan tähän Suomen ja pohjoismaiden mittakaavassakin suurimpaan Joogafestival Helsinki tapahtumaan. Festivaalia on järjestetty jo 5 edellistä vuotta ja ainakin 3 kertaa olen ollut menossa, vaan aina on tullut jokin päälekäisyys tai muu este. Viimeinkin tänä vuonna 2018, joka on näiden festivaalien  ILO- teemavuosi, olen minäkin mukana ja voin kertoa olevani siellä suurella ilolla ja avoimella sydämellä! Jaettu ilo on aina moninkertainen sekä jakajalle, että vastaanottajalle.Ilo! (kuva järjestäjän sivulta)
Joogafestivaalin paikkana on Kaapelitehdas. Osoite: Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki. Helppojen kulkuyhteyksien varrella ja niin lähellä keskustaa, että sain varattua itselleni kävelymatkan päästä majoituksen. Mielelläni liikun jalan, sillä silloin voin nauttia näkymistä omassa rauhassa ja aistin ympäristöä, kaupungissakin.

Tämä kaksi päiväinen festivaali on tarjonnaltaan niin laaja ja monipuolinen, että on luotettava omaan intuitioon valitessaan tunteja ja luentoja. Tutustumistunteja voi valita ennakkolipun hintaan, mikä on todella kätevää ja luennot sisältyvät ostamaasi lippuun automaattisesti. Selatessani tarjontaa huomasin ilokseni löytäväni useita englanniksi ohjattuja tunteja. Monet näistä tunneista ovatkin kansainvälisten joogaopettajien ohjaamia.

Itselleni tutustumistuntien valintaa helpotti huomattavasti mahdollisuus tulostaa molenpien päivien tunnit pdf-tiedostoina paperille ja sen jälkeen selata vielä ohjaajien ja luennoitsijoiden esittelysivulta henkilökuvien kera kiinnostavien tuntien kuvaukset.

Festivaaleilla on myös ravintola ja kahvila palvelut, joten koko päivän voi helposti viettää festivaalitunnelmassa nauttien ilon ilmapiiristä ja syödä varmasti maukasta kasvisruokaa. Tämä tieto oli ainakin minulle tarpeellinen, sillä olen aikatauluttanut itselleni täyden päivän tutustumistunteineen ja luentoineen. Tietysti tarkoituksena on tutustua myös näytteilleasettajiin, joita on paikalla viikonlopun ajan n. 150.
Tunnelmakuva edelliseltä vuodelta (järjestäjän sivuilta)

Omat mielenkiintoni kohteet tutustumistunneista ovat seuraavat:

La 3.3 klo 10.30 Sing the Body Electric Yin & Yang Yoga ohjaajana Leta LaVigne. Tunnin kuvaus on niin mielenkiintoa herättelevä, että innostuin heti: tule kotiin kehoosi! Keho, hengitys, mieli, itse- me väreilemme, maadoitumme, kierrämme ja nousemme luovan dynaamisen asanan lävitse. Etusijalla ei ole täydellisyys tai oikea asento, pikemminkin itseensä yhdistyminen uudestaan ja uudestaan. (vapaasti käännetty osia kuvauksesta)

La 3.3 klo 13 Naisten sydänpiiri- Lumoava nainen ohjaajana Meri Mort. Tunnin kuvaus puhutteli sisäistä naistani, joten tämä on ehdoton valintani. Pieni maistiainen kuvauksesta: Kokoonnumme naisryhmän kanssa vaalimaan sydämen yhteyttä. Tervetuloa olemaan pehmeä ja voimakas, läsnäoleva ja villi. Nainen on kaikkea yhtä aikaa.

La 3.3 klo 14.15 Hatha Embodied Flow Style ohjaajana Katri Syvärinen. Olen seurannut Katria somessa melko tiiviisti n. vuoden ja lukenut hänen kirjansa: Löydä elämän taika. Kun huomasin Katrin olevan mukana ohjaamassa halusin ehdottomasti hänen tunnilleen. Tunnin kuvausta: Kyseessä on hyvin meditatiivinen ja intuitiivinen tapa joogata. Asanat ovat tuttuja muista joogalajeista, mutta niitä lähestytään uusista näkökulmista. Harjoitus auttaa sytyttämään valon niihinkin kehon ja mielen osiin, joista et ehkä aiemmin ole ollut tietoinen.

Su klo 9.15 Purna Yoga Essentials- Neck, Shoulders, Upper Back ohjaajana Nicola Moberg. Kuka nyt ei kantaisi jännityksiä niskassa, hartioilla ja yläselässä? Minä ainakin olen ajoittain todella hyvä siinä, joten tämä oli helppo valinta tunniksi sunnuntaiaamuun. Katkelma esittelytekstistä: Opi yksinkertaisia ja helppoja linjaus- ja lihasaktivointeja ehkäisemään ja ratkaisemaan jännitteiden muodostumista kuin myös venytyksiä, jotka menevät syvälle, käyttäen mieltä, keskittymistä ja intentiota (vapaasti käännetty kuvauksesta).

Su  klo 10.45 Mindfulness- MBSR- stressinhallinta ohjaajana Leena Pennanen. Tämä oli varma valinta hyvinvointivalmentajana. Kiinnostavaa päästä livenä tälle tunnille, sillä olen kuunnellut Leenan ohjaamia harjoituksia sovellusten kautta. Tunnin kuvausta: Koe Mindfulness-Based Stress Reduction -menetelmän helpot harjoitukset. Saat ymmärtämystä siitä, mitä harjoittamisessa tapahtuu ja miksi ”tylsältäkin” tuntuva harjoitus muuttaa positiivisesti aivoja ja mieltä. Sopii kaikille.

Su klo 14.15 Shaktajooga ohjaajana Otto Kronqvist. Minulle entuudestaa tuntematon joogalaji ja miesohjaajan ohjaamana. Saan viikonloppuuni vähän miesenergiaakin! Tunnin kuvausta:  Shaktajooga on ikivanha, hellyydestään tunnettu joogamenetelmä, joka yllättää harjoittajansa kerta toisensa jälkeen tuomalla joukon hyötyjä ilman suorittamista ja rehkimistä. Joogatunnista seuraa virkeä, kirkas ja rentoutunut olo, joka pysyy. Näin joogasta joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi!


Minä ja mattoni

Tulee tiivis viikonloppu, vaan varmasti täynnä ihania kohtaamisia ja tunnelmia, uusia innostuksen lähteitä ja inspiraatiota keskelle talvea. Täällä pohjanmaalla on nytkin -14 astetta pakkasta ja lunta reilusti. Malttamattomana odottelen vajaat 4 viikoa, että saan tulla oman mattoni kera tutustumaan festivaalitunnelmaan. Nähdään siellä isolla joukolla!

Voit seurata tunnelmiani viikonlopun aikana instagramissa: Mari Paavola tai fbssä. Kirjoitan myös tänne blogiini tunnelmapäivityksen lauantaipäivästä.
Joogafestival Helsinki on myös Instagramissa ja fbssä.


Tällä hetkellä nautin lumijoogasta. Lunta ja aurinkoa!

Kommentit