Joogafestivaalien sunnuntai 4.3.2018 - kokemuksellinen viikonloppu!

Sunnuntai on toivoa täynnä!

Lauantain joogat tuntuivat kehossani aamulla herätessäni ja oloni oli täydellisen avoin uuteen päivään. Pakkailin ja söin aamupalaa, varasin kevyttä evästä reppuuni ja tunnustelin energioitani. Millainen päivä tästä tulisi?

Huomenta!

Kävelin kantamuksinen jälleen Kaapelille ja tällä kertaa en eksynyt, vaan tietoisesti askelsin hyvissä ajoin ennen aamun ensimmäistä tutustumistuntiani läpi heräilevän Helsingin. Kauniit maisemat ja raikas ilma antoivat reitille kivan lisän. Tosin mietin kaikkia laukkujani kantaessa olisinko selvinnyt tästä reisuusta vähemmilläkin matkatavaroilla... Sainpahan hyvän alkulämmön ja punan poskille!


Helsinki 4.3.2018.

Ensimmäinen tuntini sunnuntaina oli klo 9.15 alkava Purna Yoga Essentials- Neck, Shoulders, Upper Back: Nicola Moberg. Pidin tunnista todella paljon. Tietoisena siitä, että olkapäideni liikkuvuus ja rintarangan jäykkyys ovat haasteita itselleni olin valinnut juuri tämän tunnin. Sain itselleni hyviä vinkkejä ja Nicolan läsnäolo sekä yksityiskohtainen liikkeiden ohjaus avustajan kanssa tekivät minuun vaikutuksen. Tämän tunnin ohjasi asiantuntija, joka todellakin tiesi mitä oli ohjaamassa pienintä yksityiskohtaa myöten. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka tuntevat huolensa hartioillaan ja ovat hukanneet oman äänensä eli pidättelevät sanoja sisällään. Tästä aiheesta Nicola piti hyvän alustuksen ennen harjoituksiin perehdyttämistä. Lisää Nicolasta ja PurnaYogasta tästä.


Nicolen ohjauksessa: Avoimuutta ja avaruutta.

Seuraava tunti minne menin oli Mindfulness- MBRS- stressinhallinta: Leena Pennanen. Leena on uran uurtaja mindfulness-alalla Suomessa. Olen oman hyvinvointivalmentajakoulutukseni myötä tutustunut hänen ohjaamiinsa harjoituksiin youtubessa sekä uuteen sovellukseen Mindfulness App- Leena Pennanen. Oli hienoa päästä livetunnille ja kokea autenttinen ohjaus. Hyväksyvä tietoinen läsnäolo on tärkein osa stressin hallintaa ja rentoutusta. Itsensä hyväksyminen ohjaa ennen kaikkea elämiseen tässä hetkessä ja päästämään irti mielen vallasta. Tunti sisälsi ohjattua tietoisuusharjoitusta, mindfulness-joogaa, läsnäoloa liikkeessä ja hengityksessä sekä lopuksi pareittain harjoittelimme läsnäolevaa kuuntelua ja sanoittamista ilman analysointia ja arvottamista. Tunnin jälkeen oli avoin sekä läsnäoleva ilmapiiri koko tilassa. Itse koin harjoituksen erittäin lempeänä ja voimaannuttavana. Tutustu Leenan kursseihin ja kouluksiin tästä.


Kiitos Leenalle. Minä rentouduin!

Olin varannut vielä kolmannenkin tunnin päivän päätteeksi, vaan tunsin saaneeni jo tästä viikonlopusta niin paljon, että kuuntelin kehoani ja annoin itselleni luvan vain olla ja nauttia muutamasta luennosta päivän päätteeksi. Tutustuin luennoilla mm. uuteen kirjaan Anatomia- ja kehotietoisuus: Jutta Aalto, joka on todella mielenkiintoinen ja menee kirjahankintojeni listalle.


 Jutan luento: Asanan anatomia. Yksi itselleni tärkeistä muistutuksista on tässä kuvassa.

Kiitollisuus tästä joogafestaribloggari kokemuksesta on vain syventynyt viikon aikana, joka on kulunut makustellessa kaikkea kokemaani. Olen fiilistellyt kaikkien tutustumistuntieni ohjaajien tulevia kursseja ja tarkastellut josko sieltä löytyisi itselleni sopivia. Inspiraatio omaan joogaharjoitukseen on korkealla ja omien kurssi ideoiden kypsyessä on tiedossa monia mielenkiintoisia hetkiä tänä vuonna.
Suosittelen lämpimästi kaikkia ohjaajia, joihin sain tutustua ja uskon, että tästä festarista tulee itselleni jokavuotinen talven piristys. Tosin täällä Pohjois-Pohjanmaalla tuo joogafestivaalien ajankohta on hiihtolomaviikon 10 alussa ja saattaa siksi aiheuttaa haastetta osallistumiseen. Toisaalta on kiva saada itselle omaa aikaa ja ymmärtää sekin, että perheen kanssa voi olla yhdessä muulloinkin kuin lomalla, vai mitä? Tai tänne voi mennä koko perheen voimin, sillä kaikille löytyy jotain!


Namaste 🙏 Näkemiin ensi vuoteen!


Kommentit